KOSTEN

Vergoeding

Kraamzorg wordt uit het basispakket van de zorgverzekering vergoed. Hier staat een vergoeding voor van minimaal 24 uur, gemiddeld 49 uur en maximaal 80 uur, verdeeld over uiterlijk tien dagen. Bij deze vergoeding moet geteld worden vanaf de dag van de bevalling.

Kraamzorg is mogelijk na iedere bevalling, maar de plaats van bevalling is van invloed op het aantal dagen dat er maximaal kraamzorg gegeven kan worden. Zo worden de dagen in het ziekenhuis of geboortecentrum in mindering gebracht op het maximaal aantal uren kraamzorg. Het gewenste aantal uren bespreken wij bij de intake.

Minimale zorg ( 24 uur )

24 uur kraamzorg is het minimale aantal uren waar u wettelijk recht op heeft verdeeld over 8 dagen.  Hier doen wij de controles van moeder en kind en de noodzakelijke huishoudelijke taken. 

Zorg op maat ( 49 uur ) 

49 uur kraamzorg verdeeld over 8 tot 10 dagen is het gemiddeld aantal uren. Bij eventuele complicaties kunnen de uren worden bijgesteld. Tijdens onze kraamzorguren proberen wij jullie als gezin zo uitgebreid mogelijk te helpen.

Wettelijke eigen bijdrage

Voor de kraamzorg geldt een wettelijke eigen bijdrage van €4,80 per uur kraamzorg (2023) , dit gaat niet uit uw eigen risico. Afhankelijk van uw zorgverzekeraar krijgt u de factuur hiervoor van hun of wij zenden deze naar u. Ook kunt u zich hiervoor aanvullend verzekeren, neem voor meer informatie en mogelijkheden contact op met uw zorgverzekeraar. De wettelijke bijdrage is bij elke kraambureau hetzelfde tarief.

Parkeerkosten

In Rotterdam en omstreken kan het voorkomen dat de kraamverzorgende moet betalen voor een parkeerplaats bij jou in de buurt. Het beste is om de kraamverzorgende aan te melden via jullie bezoekerspas. Deze kan je aanvragen op de website van Gemeente Rotterdam ook als je zelf niet in bezit bent van een auto. Lukt dit niet dan zal het bedrag voor de gemaakte parkeerkosten via een factuur na beëindiging van de kraamzorg aan jullie worden doorberekend.

Kraamzorg Rotterdam bevalt is aangesloten bij Kraamzorg 1 op 1 . Hierdoor hebben wij met alle zorgverzekeraars een contract.