WERKWIJZE

U bent zwanger, gefeliciteerd !

Er komt vanaf nu veel op jullie af en kraamzorg is daar ook een van. Het beste is om je aan te melden rond de 12de week van de zwangerschap. Wij willen graag een deel uit maken van jullie zwangerschap.

Hoe werken wij ?

Kraamzorg Rotterdam Bevalt streeft naar een vaste kraamverzorgster in uw kraamweek. Enkel bij ziekte kan het voorkomen dat u een vervanger krijgt. Om deze reden hebben wij een maximum bij het aannemen van nieuwe cliënten. Als u zich aangemeld bij ons, maken wij een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek. Hierin maken wij kennis met elkaar en komen de basis dingen aan bod. Wij verzamelen wat gegevens en reserveren een plekje voor jullie. Ook vragen wij jullie om direct een account aan te maken bij www.kraamzorg1op1.nl dit is het facturatie bedrijf met wie wij samen werken. Zij hebben met elke zorgverzekering een contract. Rond de 30ste week van jullie zwangerschap nemen wij nogmaals contact op en maken we een afspraak voor het intake gesprek.

Intakegesprek

Het intakegesprek vindt plaats bij jullie thuis of telefonisch. Tijdens het intakegesprek maken jullie kennis met de kraamverzorgster de bij jullie zal komen tijdens de kraamweek. Er wordt een eerste indicatie voor het aantal kraamzorg uren gegeven en volgende onderwerpen komen aan bod tijdens het intakegesprek :

Waar wilt u bevallen ? Wilt u borst- of kunstvoeding geven? Wat zijn de taken van de kraamverzorgster? Welke spullen moeten jullie in huis hebben? Wanneer moet je ons moet bellen ?

Thuis bevallen

Als jullie kiezen voor een thuis bevalling zijn onze kraamverzorgsters daar graag bij. Wij assisteren bij elke soort bevalling. Onze kraamverzorgsters zijn zeer ervaren in het helpen bij bad bevallingen. Wij zorgen voor een aangename sfeer tijdens jullie bevalling. Als de verloskundige het tijd vind om ons te bellen, zullen wij er zo snel mogelijk aankomen. De kraamverzorgster die bij jullie bevalling helpt blijft jullie ook helpen tijdens de kraamweek.

Bevallen in het ziekenhuis

Als jullie in het ziekenhuis willen bevallen poliklinisch of medisch krijgen jullie afhankelijk van het ziekenhuis een kraamverzorgster toegewezen. Voor meer informatie kunt u dit het beste navragen in het betreffende ziekenhuis. Als u eenmaal bent bevallen zonder enige complicaties is het gewoonlijk dat u na ongeveer 3 uur na de bevalling weer naar huis gaat. Mocht het zo zijn dat jullie langer moeten blijven dan worden wij hier graag van op de hoogte gehouden. Als u eenmaal thuis bent is het streven bij een eerste kind om binnen 2 uur bij jullie te zijn.

Thuis en nu?

Eenmaal thuis aangekomen vertellen wij wat jullie van de eerste dag en nacht kunnen verwachten. Hoe de kruiken werken en de belangrijkste controles bij de baby. Maar ook bijvoorbeeld bij welke problemen bellen jullie de verloskundige? Dit komt allemaal van pas in de opstart. Samen met de kraamverzorgster spreken jullie af hoe laat zij de volgende dag start. De zorg start nu echt. Wij zullen u helpen met het slagen van de borstvoeding, maar natuurlijk ook als jullie voor kunstvoeding kiezen. Samen zullen wij de baby voor het eerst in bad doen en leren wij het jullie zelf ook doen. De kraamverzorgster neemt de lichte huishoudelijk taken over en waarborgt de hygiëne in het gezin. Elke dag voert zij de benodigde controles uit bij moeder en kind en zo nodig geven wij deze door aan de verloskundige.

Wij hechten veel waarde aan een veilige hechting tussen ouder en kind, dit betekend dat huid op huid contact hoog staat, niet alleen met moeder maar zeker ook met vader.

Broers en Zussen

De kraamzorg draait niet alleen om moeder en vader maar ook om de andere kinderen in het gezin. Er word geadviseerd om het ritme van deze kinderen zo min mogelijk te verbreken, dus niet thuis houden van de kinderopvang. Onze kraamverzorgsters kijken graag samen met jullie wat zij met de andere kinderen kunnen doen. Zoals het brengen of ophalen van school, samen kleuren of misschien wel cupcakes bakken en versieren.

Samenwerking

Wij als kraamzorg Rotterdam bevalt zijn aangesloten bij de verloskundigenpraktijk Rotterdam bevalt. dit betekend dat wij nauwe banden met de verloskundigen hebben. hierdoor spelen wij in op de behoeftes van het kraamgezin zowel als de behoeftes van de betreffende verloskundige.

Hebben jullie nog geen verloskundige neem dan een kijkje op de website van www.rotterdambevalt.nl